El newsletter, una potent eina de comunicació

Els butlletins o newsletters s’han convertit en un instrument de comunicació essencial per les empreses.

Els principals motius són:

  • Manté viu el vincle amb les persones subscriptores.
  • És rendible, genera un alt impacte a un cost baix.
  • Creen tràfic al web i un tràfic efectiu.
  • El seu cicle de vida és més ampli que el de les xarxes socials, que són més efímeres.
  • És habitual que els professionals vulguin rebre informació de qualitat a través del correu electrònic, segon demostren diferents estudis (cal però acceptar-ho prèviament).
  • Es poden combinar perfectament amb les xarxes socials.
  • Es reenviable i conservable.

D’altra banda, conèixer l’impacte que tenen els enviaments és cada cop més fàcil i fiable. Els softwares especialitzats d’edició d’aquestes publicacions compten amb una secció d’estadístiques que ofereixen tota la informació sobre apertura, clics, baixes de subscripció, rebots i quin és el dispositiu utilitzat per llegir-los. Sens dubte és una molt bona informació per definir estratègies de comunicació i aproximar-nos a l’interès del públic objectiu. Aquí us mostrem un exemple d’estadístiques:

 

 

 

 

 

Però no tot són facilitats. Els butlletins s’han de treballar amb cura. Tenir present l’objectiu que es vol assolir: informar? vendre? fer marca? No perdre de vista qui ens llegeix i quins són els seus interessos. Esforçar-se també amb la redacció de l’assumpte del missatge, per captar l’atenció i aconseguir la lectura. Important: és la persona que ha acceptat rebre aquesta informació (la compra de base de dades no és aconsellable). Per això el butlletí ha d’aportar valor a qui el rep.

SI voleu trobar alguna idea sobre com fer continguts on-line, us adjuntem uns consells per escriure blogs de sitelabs. https://sitelabs.es/como-escribir-un-blog-claves/

Bona edició!

Comments are closed