Perquè val la pena tenir un vídeo corporatiu.

A l’era del món visual i digital s’han convertit en imprescindible disposar de vídeos corporatius per presentar els trets principals de les empreses i poder construir una imatge potent per als seus públics objectius. De fet, segons dades de The Global Internet Phenomena Report, el 58% del tràfic online és en format vídeo.

La majoria de marques comercials utilitzen el vídeo com a estratègia de comunicació i màrqueting, ja que consideren que:

  • Són fàcils de consumir i des de qualsevol dispositiu.
  • Per a totes les edats i fàcils de compartir ( la teva sogra o la teva mare no t’envien vídeos per whatsapp?)
  • Es recorden molt més. Les estadístiques diuen que el 80% dels usuaris recorden millor una marca després d’haver vist el seu vídeo, per descomptat, si era realment el target d’aquest producte.

Però quins són els elements clau per dissenyar un bon vídeo corporatiu? Per un costat, s’ha de concretar què es vol transmetre i això inclou tant els conceptes, dades i informació clau del relat, però també quines emocions associades volem despertar i quins valors volem transmetre. Per això es converteix en clau el fet de saber traduir aquestes idees en un relat que serà narrat a través d’imatges, músiques, muntatges, veus o llums que ens portin, al veure el vídeo, a interioritzar el que l’empresa ens vol dir.

És important, però, no confondre l’ús d’un audiovisual amb una presentació (power pont o similar), que és utilitzada normalment com a suport per a donar informació, impartir una sessió de treball o fer una classe. Actualment existeixen molts programes de presentacions que poden ajudar a transmetre una idea o un tema i que no són tan cars com produir un audiovisual. Seria un error fer una audiovisual que ens recordés una presentació.

A l’era digital canvien les formes, però no l’objectiu de la comunicació: notorietat (que et recordin), el coneixement i la connexió del públic amb l’empresa o marca. En definitiva, arribar al teu públic objectiu de la forma més efectiva possible.

Et deixem uns exemples:

Feceminte, 50 anys acompanyant les empreses de telecomunicacions https://www.youtube.com/watch?v=3Nzpd10gHvc&t=98s

L’aposta de l’enginyeria per l’economia circular https://www.youtube.com/watch?v=sAIMgvhiFjQ

ShareBarcelona, professional visits (fet amb programa de plantilles de vídeos)

https://www.youtube.com/watch?v=LfvsSsbAlTU

Autor: Photo by ShareGrid on Unsplash

Comments are closed