Per unes vacances ben plenes

Més del 60% de la població activa gaudirà de vacances el proper mes d’agost, un dret assolit, tal i com el coneixem actualment, els primers anys del segle passat, per molt que al llarg de tota la història s’han documentat períodes de descans i de pauses en el treball i els estudis.

Etimològicament, vacances deriva del llatí vacants, estar lliure, desocupat, vacant. Així mateix vacants neix de vaccus, es a dir, buit.

Buit, utilitzat com a adjectiu aporta significats com “que no té rés a dins”, “que no està ocupat per ningú”, “que és superficial i no té contingut interessant” o “que no té gent o que en té molt poca” quan diem que la ciutat es queda buida en temps de vacances.

Poques vegades les paraules descriuen pitjor el seu significat. Si alguna cosa són les vacances és temps ple d’il·lusions, de lectura, d’excursions, de festes, de persones estimades, de mar, de converses sense rellotge, de sobretaules, de viatges llunyans i de retorns a casa, de noves amistats i de recuperar als de tota la vida, de nits llargues, de festa,…de tant i tant per anar omplint sense buidar.

Potser a les vacances les hauríem d’anomenar “plenances” del llatí plenus.

Des de Singular Net us desitgem unes vacances molt i molt plenes de tot allò que més estimeu, valoreu i desitgeu!!!.

Comments are closed