Enfortir els equips després de la pandèmia

 

L’Estat d’Alerta derivat de la pandèmia de la SARS-COVID-19 ha obligat a modificar moltes de les estructures de treball, tant pel que fa als focus i orientacions estratègiques i operatives, com per la necessitat d’operar en condicions de màxima pressió  o en format de teletreball per tots els equips de treball.

Un cop s’inicia el retorn al treball normalitzat i a la recuperació plena dels objectius estratègics de les organitzacions, cal ser conscients que l’experiència viscuda i els nous reptes aconsellen revisar les bases de la direcció dels equips.

Seguint el model de Daniel Pink, val la pena revisar quins són els factors clau que afecten a la satisfacció laboral:

  • Autonomia de gestió: Aspirem a dirigir el nostre comportament a partir de decisions pròpies. La sensació de ser autònoms produeix un efecte molt positiu a la nostra actitud i rendiment.
  • Capacitat per actuar plenament: Desitgem ser cada cop millors en el que ens importa. Els professionals necessiten reptes per millorar permanentment, per contra, haver assolit l’excel·lència (impossibilitat de millorar) provoca desinterès i pèrdua d’esforç.
  • Propòsit clar i desitjat: Necessitem connectar la conquesta de l’excel·lència a un propòsit superior que transcendeixi a un mateix. No es tracta sols de tenir objectius, sinó que aquests siguin adequats, significatius i correctament avaluats.

Podríem sintetitzar els enunciats proposant que cal en:

    1. Enfortir el propòsit (il·lusió/visió) …
    2. …de forma compartida…
    3. …i promovent nous reptes personals i professionals.

Sens dubte que hi ha molt més a fer, però és una bona de començar a enfilar els reptes de futur.

Comments are closed