Imprescindible per als directius 2020

SingularNet, en col·laboració amb la Fundació Universitària del Bages i la Unió Consorci Formació ha creat el model Management Colors®, una eina de suport a l’anàlisi i la reflexió de l’acció directiva.

Des de la seva presentació, durant el primer trimestre de 2018, hem pogut promoure i compartir reflexions, amb el suport de les cartes Management Colors®, amb desenes de directius i comandaments de sectors tant diversos com la sanitat, la direcció d’empreses públiques, les finances, les relacions públiques o propietaris d’empreses de serveis.

Un dels debats que hem pogut obrir amb més ocasions ha permès descobrir  “les competències clau que haurien de tenir els directius per a tenir més oportunitats d’èxit a la propera dècada”, a partir d’escollir entre 48 cartes (competències) del model. Com és esperable, la dispersió de les respostes atenent a la diversitat dels participants, ha estat molt ampla, però hi ha hagut algunes cartes que han estat valorades com a molt necessàries de forma recurrent.

La carta/competència que més consens rep entre els directius i comandaments que han participat és “Anàlisi i resolució de problemes” i, immediatament, apareixen diferents cartes que fan referència a l’habilitat relacional del directiu: “Gestió del compromís”, “Assertivitat, empatia i escolta activa” i “Treball en equip”.

Donar valor a les habilitats relacionals és congruent amb la majoria dels estudis sobre competències directives han aparegut en els darrers anys però, per contra, inquietant observar que, actualment, els professionals que assumeixen llocs de responsabilitat valoren principalment la necessitat de resoldre dificultats que van apareixent en el curt termini.

Per conèixer més sobre Management Colors®  , conèixer jocs, metodologies d’anàlisi i  propostes d’ús associats a les cartes contacteu amb www.managementcolors.com

Comments are closed