ShareBarcelona, experiències professionals

L’any 2013 va néixer ShareBarcelona, empresa dedicada a organitzar visites tècniques per a professionals d’empreses, universitats o administracions públiques que volen conèixer les millors pràctiques a diferents sectors de Barcelona i la seva àrea metropolitana. ShareBarcelona no és sols una empresa per compartir Barcelona, com comunica el seu nom sinó que, a més, amaga els principals sectors de la seva activitat: S (Social), H (Health), A (Architecture), R ( Reserch) i E ( Environment), representant els seus àmbits d’actuació.

En aquests 5 anys de trajectòria, del país del qual hem rebut més directius és el Japó, (un 46%), interessats, principalment, en infraestructures, urbanisme i educació. Els següents països que més sol·liciten visites tècniques són França i Anglaterra, atrets per conèixer què ofereix la ciutat en relació al turisme sostenible: oferta de restaurants quilòmetre 0, estalvi d’aigua i energia en els establiments turístics o accessibilitat als espais urbans, entre d’altres.

El professional japonès és extremadament disciplinat, molt puntual i també interessat a saber el valor econòmic del què veuen, cosa que xoca en la nostra cultura i més en les reunions de treball. Per exemple, ens sobta, quan demanen, quin és el preu de l’armilla que porta un dels treballadors d’una instal·lació. Realment, pregunta de difícil resposta pel directiu que acull a la visita!.

També hem organitzat agendes i visites per directius i tècnics del Canadà, Estats Units, Polònia, Dinamarca, Xina, Tailàndia, Mèxic, Argentina, Corea, Nova Zelanda i Rússia.

Si vols conèixer una mica més, t’animem a que miris aquests 3 exemples d’agendes organitzades:

  1. Els models assistencials a Barcelona: http://bit.ly/2Gu2DqO
  2. Barcelona aposta per la bicicleta: http://bit.ly/2BoFfHS
  3. Implementació de les TIC a l’escola: http://bit.ly/2GvHooz

Comments are closed